Hudvård och hårvård handlar inte bara om skönhet, långt därifrån. Ofta handlar det helt enkelt om att vara ren och må bra, då det är skönare att vara ren än smutsig, och saker som vårdar och renar kroppens yttre har därmed en rent praktisk nytta. Att duscha efter en dag ute i naturen med roligt friluftsliv är en helhetsupplevelse, där det nästan känns som man föds på nytt. Nu överdriver jag kanske lite, men faktiskt inte så mycket. Ni som provat på aktivt uteliv under en längre tid förstår nog vad jag menar. Själv skulle jag inte gjort det för ett år sedan men nu så gör jag det, och det hela beror på – flugfiske!

Fick ett infall
Tidigare i höst så provade jag nämligen på en flugfiskeweekend upp i Dalarna, tillsammans med en kompis. Varför vi fick ett sådant infall vet jag inte riktigt, men nu så fick vi det, vad än det nu berodde på. Det är itne så att någon av oss tidigare varit så speciellt intresserade av fiske i någon form. Men vi såg en del bilder på flugfiskande och tyckte att det såg spännande ut – stå där ute i vattnet med flugfiskespön. Det så mer spännande ut än att sitta med ett metspö och vänta på att det ska nappa.

Nu när vi har provat på flugfiske så kan vi meddela att det är väldigt roligt och spännande, även om det också är lite småsvårt. Vi hade dock bra lärare, så vi fick någorlunda kläm på det till slut, även om vi knappast kan kallas för storfiskare.

Efter en dag ute på och vid älven, fiskande, vandrande och så vidare, så längtade vi båda efter en dusch, med alla tillbehör som krävs – schampo, hudvårdsprodukter och så vidare. Det blev till en perfekt avslutning på en väldigt spännande dag.
Flugfiske