Allt för ofta möter vi (främst) tjejer som önskar akut hjälp med sitt hår. Det är slitna och torra hårstrån som skriker efter hjälp och som allt för ofta fått se ljuset av en inte alltid så briljant hårkonstnär. Oftast är det unga tjejer som vill förnya sin look och testa nya roliga färger i håret, men på grund av för höga frisörkostnader inte har råd att gå till någon professionell och få hjälp. Det positiva i detta är ju att det faktiskt finns många märken av hårfärg i matvarubutikerna som faktiskt fungerar helt okej för att få det resultat man önskar, och då ger en chans för dessa tjejer och killar att förnya sitt hår.

Dock finns det många baksidor med dessa gör det själv-produkter. I de flesta fall innehåller många av produkterna ämnen som inte alltid är det bästa för ditt hår. Detta medför ofta en lägre produktionskostnad, då de ämnen som är bättre för ditt hår är dyrare i tillverkningskostnad. Men det är inte endast produkterna i sig som kan leda till ett förstört hår, utan många gånger ligger det på användaren och hur den brukar produkten. Att följa instruktionerna är viktigt, liksom att låta färgen sitta i den tid som är rekommenderad. Vanligt är annars att man töjer på denna tid och har produkten i nästan dubbla tiden för att man tror ett bättre resultat ska visa sig.

Sammanfattningsvis är hårfärgerna för hemmabruk en bra väg att gå om man vill göra något nytt i sitt hår men inte har råd med ett frisörbesök, men att det är lätt att bli dumsnål och att det slutligen blir att kosta lika mycket som ett frisörbesök när du fått lov att köpa en ny färg för att den där första bruna nyansen blev för grön, inpackningar för att håret blev sprött och hårolja för att topparna blev slitna och torra.

Många kan tycka att det är dyrt att betala för att gå till en frisör, men det är oftast inte bara färg och klippning du betalar för. Bakom priset ligger allt från personalkostnad, hyra, material och utbildningar. När du sätter dig i frisörstolen ska du känna dig trygg och att din frisör utgår från just ditt hår för att få ett så nära och bra resultat som möjligt av det du önskar. Att resultatet blir exakt som du vill bara för att du går till en professionell frisör är inte heller säkert. Men var så tydlig du kan i din önskan om färg innan ni sätter igång, och våga säga till om du inte är nöjd. De allra flesta frisörer vill att du ska bli så nöjd du bara kan och erbjuder att rätta till färgen utan extra kostnad. Du ska känna dig trygg när du tar hjälp av en frisör och få med dig råd om hur du på bästa sätt ska sköta om just ditt hår. Det är som de säger, att smakar det så kostar det, och det är väldigt sant när det kommer till att få hjälp av en professionell frisör.

Frisörföretagarna listar upp alla Sveriges frisörsalonger som är slutna till dem, börja att kolla där när du letar efter en frisör.