Hudvårdsprodukter, skönhetsprodukter och hårvårdsprodukter har inte alltid framställts på bästa möjliga vis. Det är någonting som det bara är att konstatera. Djurförsök och användande av ämnen som är skadliga för miljön har varit mycket vanliga, och en negativ inställning till skönhetsprodukter i allmänhet var alltså ingenting konstigt. Men numera är situationen betydligt bättre, i och med att allmänheten är betydligt mer miljömedveten numera. Ämnen som är giftiga och/eller miljöfarliga är inte bra, helt enkelt. Situationen är dock inte perfekt, och långt ifrån alla hudvårds- och skönhetsprodukter som säljs idag är perfekta. Men det finns många bra och spännande ekologiska alternativ

Ekologiska skönhetsprodukter

make-upEkologiska skönhetsprodukter blir allt vanligare även om det ännu inte riktigt är standard. Hos exempelvis www.finamig.se finns en stor mängd olika ekologiska märken att välja mellan, flera av dem även svenska. De använder sig av en märkning som de kallar ”Fina Val”, vilket innebär att en produkt måste ha 90 % ekologiska ingredienser, 95 % naturliga och vara tillverkad till 100 % för att få kallas Fint Val. Det är trevligt med försäljare av skönhets- och hudvårdsprodukter som ser längre än näsan räcker och faktiskt försöker göra det som är rätt helt enkelt för att det är – rätt.

Nu när det snart är december så kör man också med ett specialerbjudande, en julkalender med nya spännande erbjudanden varje dag fram till jul. För den som är intresserad av skönhet och samtidigt vill värna miljön är det definitivt någonting som är värt att kolla närmare på. Fina Mig har mängder med väldigt bra märken i sitt sortiment, som L:A Bruket, Maria Åkerberg och en hel massa andra. Vare sig du är ute efter julklappar eller helt enkelt lite vardagslyx för eget bruk så hittar du det där. Hårskönhet rekommenderar varmt Fina Mig i Hedemora när du är ute efter smink, skönhetsprodukter, hudvård och liknande saker.