Att hålla sig uppdaterad är inte alltid det enklaste, oavsett vilket ämne det gäller. Hår & skönhetsprodukter är givetvis inget undantag. Det händer mycket hela tiden,fastän den som är utomstående kanske tycker att det är samma nu som det alltid varit. Vi som är lite mer insatta vet dock bättre och inte minst vet vi att det händer saker mest hela tiden, så mycket att det är svårt att hänga med alla gånger. Modet förändras, nya produkter kommer ut på marknaden, ny teknologi tas fram och så vidare. För 40 år sedan så var det inte många som brydde sig om hur skönhetsprodukter tagits fram, om de testats på djur eller inte. Freon användes fortfarande till hårspray, och så vidare. Det är bättre nu men inte så bra att det inte kan förbättras ytterligare.

Uppdateringar direkt i brevlådan
Ett sätt att hålla sig uppdaterad på är nyhetsbrev, men problemet är att det kan bli väl mycket av den varan. Prenumererar man på nyhetsbrev från tjugo sajter och trettio företag blir det svårt att sila bort det mindre intressanta för att få fram det som är av större vikt och intresse. Mindre intressant, från den synvinkel jag har, är då exempelvis tillfälliga erbjudanden och liknande. Saker som kan vara bra att veta när man ska handla, men som inte säger någonting om skönhetsbranschen i stort, vad som verkligen händer och förändras.

Jag håller därför på att skissa på ett eget nyhetsbrev, där jag ska försöka sammanfatta det som jag ser som det väsentliga, för den som är intresserad av skönhet, hudvård och sådant på ett lite djupare plan. Jag har tittat lite närmare på Palomas verktyg för nyhetsbrev och det motiverar mig eftersom det är både enkelt och roligt att använda. Men det kommer bli rätt mycket jobb att starta ett seriöst och bra nyhetsbrev, så det kommer nog att dröja ett litet tag än. Jag återkommer när jag har planerat lite mer!